Select Page
ČEBELARSTVOV soboto, 18. 10. 2014, smo sedmi razredi imeli sobotno šolo o čebelarstvu. Ob 9.00 smo se zbrali pred šolo. Zbrali smo se v manjši skupini.
Malo čez 9. uro, smo se s šolskim kombijem odpeljali na Podstenice. Tam nas je pričakal Tone Andrejčič. Najprej smo si ogledali na novo zgrajen čebelnjak. Po prijetnem ogledu čebelnjaka smo imeli šolsko malico. Med malico nam je učitelj Miha Potočar razložil, kaj lahko delamo. Vse se nam je zdelo zabavno, zato smo se odločili, da bomo poskusili vse. Začeli smo z vlivanjem sveč. Medtem ko se je talil vosek, smo mi pripravljali modele za vlivanje sveč. Vlili smo vosek in čakali, da se strdi. Med čakanjem smo se lotili ročnega zvijanja sveč. Ker pa je vosek lepo dišal, smo dobili obiske. Obiskale so nas čebelice. Ko smo končali s svečami, se je ena od deklet odločila za poslikavo panjske končnice. Dva pa sta izdelovala okvir satnice.
Po končanem delu smo se pogostili. Imeli smo še dovolj časa, da si ogledamo čebelarski muzej. Za domov smo dobili obesek iz voska, ki ga bomo uporabili pri okraševanju novoletne jelke. Ostale izdelke pa bomo prodajali na novoletnem bazarju.
 
                                                Nika Nardin, Ema Fink in Tilen Blatnik, 7. r
(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)