Select Page

V petek, 17. 10. 2014, smo se s šošolci in paralelko odpeljali   v Novo mesto. Tam smo imeli kulturni dan, ki je vključeval ogled knjigarne in založbe Goga, specialne knjižnice v frančiškanskem samostanu in Knjižnice Mirana Jarca.

V knjigarni Goga smo se po njenem ogledu pogovarjali o branju. Torej zakaj beremo, kaj beremo in kje. Sama berem zato, ker me to sprošča, rada imam napete zgodbe, kjer lahko tudi sam poskušaš kaj ugotoviti pred glavno osebo,… Nimam pa razlogov, da ne bi brala.

Kasneje smo odšli v Frančiškanski samostan, kjer smo videli res stare knjige, ki še niso bile tiskane, ampak so jih prepisovali na roke. To mi je bilo všeč, saj bi tudi jaz rada tako lepo pisala, čeprav so rekli, da je ta pisava bolj težko berljiva, se meni ni tako zdelo, le da je bilo vse v latinščini. To pa je pomenilo, da ti nič ne pomaga, če znaš prebrati, ne znaš pa latinščine.

Nato smo se odpravili v knjižnico Mirana Jarca, kjer so nas lepo sprejeli. Ogledali smo si vse oddelke (mladinski in otroški, odrasli ter študijski). Potem smo odšli v računalniško učilnico, kjer so nam predstavili knjige za slepe, nekaj starih knjig (podobnih, kot so bile v samostanu) in nam predstavili knjigo Slavka Pregla – Odprava zelenega zmaja. Ogledali smo si tudi odlomek filmčka, posnetega po tej knjigi.

Barbara Kastelic, 7. b

 

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)