Select Page
Učenci devetih razredov smo odšli po stopinjah vojakov v 1. in 2. svetovni vojni; ogledali smo si razvoj orožja, oklepnih vozil in tankov…
V četrtek, 23. oktobra, smo deveti razredi odpeljali v Park vojaške zgodovine Pivka. Za začetek smo si pogledali kratek video prispevek o nastanku podmornice, o posadki in o življenju v njej. Nato smo se spustili v njeno notranjost, kjer nam je vodič predstavil njeno opremo in delovanje.
Nato nas je vodič popeljal po muzeju, v njem so bila predstavljena oklepna vozila, tanki in tudi helikopter Gazela. Vsak tank je bil naprednejši od prejšnjega. Med ogledom smo si pogledali še dva kratka video prispevka. Prvi je govoril o ZDA in Jugoslaviji, drugi pa o prvi svetovni vojni na soški in balkanski fronti – kaj se je dogajalo, nova orožja, veliko število mrtvih…
Nazadnje smo se odpravili proti Koti 110, kjer smo si ogledali kaverno – izkopano skalno votlino kot zaklonišče. Vojaki so se v njej zaščitili pred napadi in vremenskimi razmerami, ali pa je bilo skladišče za orožja.
S tem je bil dan končan in smo se odpravili nazaj proti šoli. Izvedeli smo veliko novega in dobili vpogled, kakšno je bilo življenje med vojnami.
 
Špela Sintič in Valentina Bojanec, 9. b
(Skupno 45 obiskov, današnjih obiskov 1)