Select Page

EDUROAM

Brezžično izobraževalno omrežje Eduroam na Osnovni šoli Dolenjske Toplice

Kaj je brezžično omrežje Eduroam ?

Storitev Eduroam omogoča učencem in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega (WLAN) omrežja na naši šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam.

V omrežje Eduroam so vključene izobraževalne in raziskovalne ustanove (fakultete, inštituti, srednje šole, osnovne šole) v Sloveniji (http://www.eduroam.si) in tujini (http://www.eduroam.org). V federacijo so vključene ustanove v vseh državah EU, Islandiji, Hrvaški, Turčiji ter Avstraliji in nekaterih državah v Aziji.

Omrežje je zasnovano tako, da lahko naš učenec ali zaposleni sodelavec vanj dostopa transparentno in brezplačno v katerikoli zgoraj navedeni ustanovi (doma in v tujini), in to z istim uporabniškim imenom in geslom kot v “domačem” omrežju Eduroam.

Več o Eduroam si lahko preberete na naslovu http://www.eduroam.si.

Pogoji uporabe

  •  Imeti morate račun pri organizaciji, ki je članica Eduroam federacije,
  •  ne kršite, oziroma niste kršili pravil, ki veljajo v omrežju Eduroam.

Kaj potrebujemo za dostop v omrežje Eduroam ?

Za povezavo potrebujete uporabniški računmobilno napravo in ustrezno programsko opremo. Za dodelitev uporabniškega računa se pozanimajte v tajništvu šole. V pisni obliki boste dobili uporabniško ime in geslo. Po začetni nastavitvi vaše mobilne naprave in programske opreme se bo vaša naprava samodejno povezala v brezžično omrežje domače ali katere koli druge ustanove, vključene v ta projekt.

Na Osnovni šoli Dolenjske Toplice deluje brezžično omrežje Eduroam na območju celotne šole in vrtca. Na voljo je za vse naše učence in učitelje. Eduroam je del šolskega omrežja, ki je povezano v omrežje Arnes in evropski sistem, zato zanj veljajo enaka pravila kot za dostop do omrežja Arnes.

(Skupno 76 obiskov, današnjih obiskov 1)