Select Page

PROJEKT eTwinning 

Vodja projekta: mag. Urška Bučar, prof.

eTwinning je akcija programa Erasmus+, ki jo usklajuje Evropsko šolsko omrežje v imenu Evropske komisije. Namenjena je podpori in spodbujanju uporabe sodobnih informacijsko- komunikacijskih tehnologij (IKT) v izobraževanju na ravni vrtcev, osnovnih in srednjih šol. Cilj eTwinning projektov je vzpostavitev neformalnih partnerstev in projektov ter sodelovanje med evropskimi šolami na katerem koli predmetnem področju. 

Ob koncu šolskega leta 2019/2020 smo ponovno potrdili naslov eTwinning šole. Smo ena od 11 slovenskih šol, ki se lahko pohvali s tem nazivom. V šolskem letu 2021/2022 bomo spletne učilnice TwinSpace, ki jih nudijo eTwinning projekti, izkoristili za vodenje in diseminacijo obeh mednarodnih Erasmus projektov. Učilnice nam bodo pomagale izpeljati (virtualne) mobilnosti, saj v njih objavimo vso potrebno dokumentacijo in navodila za delavnice in naloge, ki jih v okviru projektov izvajamo. Vzpostaviti bomo poskušali še druge priložnostne projekte, ki bodo temeljili na delu z nadarjenimi in na obravnavi  različnih vsebin iz pouka in vsakdanjega življenja. Učitelji se bomo glede na lastne interese udeleževali različnih izobraževanj, ki nam jih bo ponujal portal eTwinning.

Ob koncu koledarskega leta bomo ponovno kandidirali za znak eTwinning šola, zato bomo tudi dejavnosti na šoli usmerili v področja, ki jih eTwinning gibanje spodbuja: varnost na spletu, sodelovalne aktivnosti s partnerskimi šolami, učenje s smotrno uporabo IKT, ki podpira naš redni pedagoški proces, in pri tem predvsem aktivno vlogo učencev.

(Skupno 505 obiskov, današnjih obiskov 1)