Select Page
ČEBELARSKO TEKMOVANJEČebelarska zveza Slovenije je v soboto, 10. maja 2014, že 37.-tič zapored organizirala Državno srečanje in tekmovanje mladih slovenskih čebelarjev, ki je tokrat potekalo na OŠ Primoža Trubarja Velike Lašče, v sodelovanju z omenjeno šolo in Čebelarskim društvom Velike Lašče.
Ob 7.00 smo se odpravili izpred šole proti Velikim Laščam. Peljali smo se približno 60 minut. Pri OŠ na Dvoru smo sprejeli še nekaj učencev. Ko smo prispeli, so nas lepo sprejeli. Nato smo se prijavili, potem pa pojedli malico. Sledil je pozdravni nagovor udeležencev tekmovanja v telovadnici šole. Ko so nam povedali urnik, je vsaka skupina šla k svojemu mentorju/ci. Naš učitelj pa je ostal na posvetu mentorjev čebelarskih krožkov.
Mentorica nas je peljala v učilnico. Ko nam je razložila navodila, smo začeli reševati naloge. Delali smo v skupinah. Ker smo vsi predčasno končali, smo se šli igrat vislice in si pripovedovali vice.Ko je minil čas za reševanje, smo šli na kosilo,kjer nas je že čakal učitelj. Po kosilu smo si šli ogledat grad Turjak. Hodili smo po gradu, si ga ogledovali ter poslušali vodiča.Ko se je ogled končal, smo se odpravili nazaj proti šoli. Ker nam je ostalo še nekaj časa, smo šli še na igrala pred šolo. Čez približno 30 minut smo šli v telovadnico na razglasitev.
Dve ekipi iz OŠ Dolenjske Toplice sta dobili zlato priznanje (Nika Nardin (6. b) in Tilen Fink (6. b) ter Gregor Bučar (5. a) in Peter Pršina (4. b).Ostale ekipe so dobile srebrna (Maks Malenšek in Aljaž Krakar iz 6. b razreda), bronasta ter priznanje za sodelovanje.
Po razglasitvi smo si ogledali program, potem pa odšli domov. Med potjo smo se še ustavili na Dvoru, da smo odložili dvorske učence ter preje še v Žužemberku, kjer nas je učitelj povabil na točen sladoled.
Ko smo se ustavili pred šolo, smo se poslovili in šli vsak proti svojemu domu. Bili smo ponosni na dosežena priznanja in prikazano znanje o čebelarstvu.
 
Peter Pršina, 4. b
(Skupno 164 obiskov, današnjih obiskov 1)