Select Page
V OŠ Dolenjske Toplice in v Vrtcu Gumbek v OŠ Dolenjske Toplice smo znova dokazali, da nam dobrodelnost ni tuja. Že tretje leto smo zelo uspešno izpeljali akcijo Košarica Rdečega križa. Učenci šole, otroci vrtca in zaposleni smo prinesli veliko prehranskih izdelkov ter stvari za osebno higieno za družine, ki potrebujejo pomoč.
Učenke, članice krožka, so lično pobarvale kartonaste škatle in jih razdelile po razredih razredne stopnje, kamor so učenci odlagali svoje prispevke. Učenci predmetne stopnje so lahko svoje prispevke odložili pred pisarno šolske svetovalne delavke. Otroci vrtca in njihovi starši pa so svoje prispevke lahko oddali v škatle pred igralnicami.
Z veseljem smo vsak dan spremljali, kako se naše škatle polnijo. Ob zaključku akcije so učenke razvrstile artikle po ustreznih kategorijah (moka, sladkarije, mila, testenine…) in jih predale predstavnici območnega združenja Rdečega križa gospe Ivani Pelko.
Ponosni smo na velik odziv in na izraženo pomoč, ki smo jo na tak način lahko ponudili ljudem v stiski. Sodelovanje v akcijah kot je Košarica Rdečega križa nam daje priložnost, da naredimo nekaj dobrega, osebnostno rastemo in pomagamo drugim. Zavedamo se namreč, da je dobrodelnost velika človeška vrlina, ki jo je potrebno negovati in vzpodbujati.
Helena Arzenšek Krajačič, šolska svetovalna delavka
(Skupno 17 obiskov, današnjih obiskov 1)