Select Page

irena 2V soboto, 12. julija 2014, je izgubila boj z boleznijo naša dolgoletna sodelavka, profesorica razrednega pouka  in nekdanja ravnateljica Irena Šmid Hudoklin. Leta 1977 se je zaposlila v Osnovni šoli Dolenjske Toplice kot učiteljica, leta 1999 je postala pomočnica ravnateljice in zadnjih pet let bila tudi ravnateljica naše šole. Bila je odlična učiteljica in poučevanje ji je dajalo notranje zadovoljstvo.

V času njenega ravnateljevanja, se je na šoli in vrtcu marsikaj spremenilo na bolje, veliko je bilo narejenega tudi na zunanji podobi šole in vrtca. Imela je ideje, ki jih je spretno uresničevala. Vrata je imela odprta za vsakogar. Dobro je sodelovala z različnimi društvi v kraju, znala je  prisluhniti ljudem, ki so potrebovali pomoč, se vključevala v različne projekte in zaupala kolektivu, ki ga je vodila. Pomembno ji je bilo medsebojno sodelovanje, odgovornost in spoštovanje drug do drugega.

Čeprav je bila naša nadrejena, je z vsemi navezala pristne in razumevajoče odnose. Nikoli  nam ni odrekla svojega časa, tudi če smo se želeli samo malce pogovoriti. Znala nam je prisluhniti. Še vedno je rada stopila v razred ali skupino, med otroke in jim povedala kakšno svojo izkušnjo ali pomembno informacijo.

V enem od zadnjih člankov v glasilu Vrelec je zapisala: “Hvala vsem učencem šole in otrokom vrtca, ki so me vsak trenutek radi sprejeli medse, me poslušali in upoštevali. Verjamem, da bodo v življenju postali dobri in uspešni ljudje. “

Maja Bobnar, prof.
ravnateljica
(Skupno 246 obiskov, današnjih obiskov 1)