Select Page

Jaz, ti, mi… za Slovenijo

Tudi letos smo se vključil v projekt Jaz, ti, mi … za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje.

V šoli bomo do 20. 4. 2018 zbirali odpadne plastenke PET 01 in s tem pomagali zbrati čim več plastenk za humanitarni namen.

Hkrati bodo učenci spoznali pot odpadne plastenke do novega uporabnega izdelka. Spoznali bodo kakšno je pravilno ločevanje odpadkov.

Plastenke morajo biti ločeno dosledno in pravilno.

Biti morajo popolnoma izpraznjene, čim bolj stisnjene, če je le mogoče, zaprte s pokrovčkom, če jih ne zbiramo za kak drug namen. Zbiramo le odpadne PLASTENKE PIJAČ IN MLEČNIH IZDELKOV z oznako       PET 01, saj morebitni ostanki druge vsebine v odpadnih plastenkah PET (olje, kis, prašek, mehčalec, šampon …) lahko otežijo njihovo predelavo.

V primeru, da se v zabojniku nahaja druga odpadna embalaža (konzerve, pločevinke, karton …), ki ne spada v tokratno akcijo Jaz, ti, mi za Slovenijo, bo vzgojno – izobraževalni zavod izločen iz projekta.

Plastenke zbirajte in hranite doma v velikih vrečah za smeti (200 l in več). Dobro zavezane lahko pripeljete od 18. 4. 2018 in 20. 4. 2018 do 12. ure, na zbirno mesto pred službenim vhodom šole.

Lansko šolsko leto smo v zbiralni akciji«Jaz, ti , mi za Slovenijo zbrali   0,63 kg/učenca in zasedli 33. mesto.

Bližamo se zaključku projekta Jaz, ti, mi za Slovenijo – stara plastenka za novo življenje. Zbrane plastenke lahko prinesete 18. 4., 19. 4. in 20. 4. do 12. ure. Plastenke naj bodo v velikih vrečah za smeti, saj letos NE BO ZABOJNIKOV. Vreče naj bodo dobro zavezane na njih pa naj piše OŠ DOLENJSKE TOPLICE. Dobro zavezane vrečke prinesite na zbirno mesto pred službenim vhodom šole.

 

(Skupno 34 obiskov, današnjih obiskov 1)