Select Page
sneženi možSneženi mož je slikanica brez besedila, ki zgodbo o snežaku pripoveduje v 175 mehko narisanih sličicah. Postala je klasična slikanica, ki je obogatila otroštvo milijonom otrok po svetu.
Prvič je izšla leta 1978 v Veliki Britaniji in je bila doslej po svetu prodana v 8,4 milijonih izvodov. Po knjigi so posneli 26- minutni risani film, ki je bil 1982 nominiran za nagrado oskar.
Fantič se zbudi v sneženo jutro in pove mami, da gre ven delat snežaka. Naslednjo noč snežak oživi. Fantič ga popelje v svoj topel dom in mu ga razkaže. Snežak tako spozna in občuduje mačko, a zmoti ga ogenj v kaminu. Fantič mu razkaže še ostala domača čuda: televizijo in svetilko pa tekočo vodo … Snežak seveda ne mara pečice, zelo so mu pa seveda všeč ledene kocke. Kmalu pa se zgodba obrne in snežak popelje fantiča v svoj sneženi svet. Primeta se za roke in se v snežnem viharju dvigneta nad strehe ter odletita po svetu. Varno se vrneta domov. Fantič se utrujen zlekne v posteljo še preden starša opazita, da ga ni. Ko se naslednje jutro prebudi, ga zunaj namesto snežaka pričaka le kupček snega z dvema koščkoma premoga, ki sta bila še prejšnji dan snežakova očesa.
(Skupno 53 obiskov, današnjih obiskov 1)