Select Page

Četrtek, 17. 5. 2018

In the morning we met at the school building and we visited the Coal Mine Bogdanka, which is the best profitable coal mine in Poland. After coming back to school we had workshops on creativity and communication. Than we had free time. In afternoon we had a school Bazaar. Later we went to a talent show.

Zjutraj smo se zbrali pred šolsko stavbo in se odpeljali na ogled rudnika premoga Bogdanka. Rudnik je najbolj donosen rudnik na Poljskem in zaposluje več tisoč ljudi. Ogled je bil zelo zanimiv. Po ogledu smo se vrnili v šolo, kjer smo imeli delavnice kreativnosti in komunikacije. Po tem smo imeli prosti čas in smo se družili z vrstniki iz drugih držav. Pozno popoldan smo se vrnili v šolo in pripravili mize za bazar. Hkrati pa je potekala prireditev v šolski telovadnici z naslovom Jaz imam talent. Prireditev je bila zelo zanimiva, prodaja izdelkov pa uspešna.

                                                                                                                                     Lara Kump, 9. a

Petek, 18. 5. 2018

S programom smo v petek, 18. 5. 2018, začeli pozneje, kot druge dni v tednu. Ko smo se prebudili, uredili in se psihično pripravili na naš zadnji dan v družbi prijateljev, s katerimi smo se skozi teden zelo zbližali in se na koncu od njih tudi za dolgo poslovili. Ko sva z mojim gostiteljem vstopila v šolo sva bila rahlo zmedena, saj nisva vedela ne kam, ne kako. Po nekaj minutah sva bila informirana kam in kaj bomo tam počeli. Sprva smo se vsi odpravili v sobo v nižjem nadstropju, da ne bi motili pouka v drugih učilnicah, ker smo bili tam še v času pouka. Ko je zvonec odzvonil odmor smo se odpravili do učilnic, v katerih smo se učili umetnosti podjetništva. Bili smo razdeljenih v več naključnih skupin, sestavljenih iz gostov in njihovih gostiteljev. V skupini, v kateri sva sodelovala jaz in moj gostitelj smo se pomerili v (podjetniški) igri Kahoota. Igrali smo gost in gostitelj proti ostalim parom gosta in gostitelja. Najina skupinica je zmagala vendar smo bili vsi zelo dobri. Po tej zabavni učni uri smo se skupaj odpravili v manjšo športno dvorano v kateri je potekala zaključna prireditev. Na tej smo se zopet sprehodili po “poti” ki smo jo prehodili na Erasmus+ projektu in se z veseljem spomnili trenutkov, ki smo jih preživeli skupaj ter si ogledali, kaj so počeli tisti, ki so šli na to “pot” pred nami. Nato so nam izvrstni igralci, ki so bili člani projekta zaigrali igro in nas še oni poučili o tem, kaj je pomembno za uspeh v življenju. Izvedeli smo, da za to nista pomembna  le denar in slava, vendar, da je pomembna  tudi sreča, ljubezen, nove izkušnje in drugo. Po skeču smo nadaljevali s programom in na koncu smo tudi prejeli darilce,  ki je vsebovalo platneno vrečko, kemični svinčnik ter Erasmus+ majico. Po tem smo se podpisali na majice svojih novih prijateljev. <Presenetili so nas tudi s torto, ki je bila odlična. Ko je naš čas za podpisovanje potekel, smo se le še vsi objeli in odpravili nazaj “domov”. V petek popoldne smo se v družbi svojih prijateljev odpravili v mesto Lublin. Dan je bil zelo zanimiv.

                                                                                                                                     Maks Umek, 8. b

Sobota, 19. 5. 2018

Ob 9. 00 zjutraj smo se zbrali pri hotelu in se morali posloviti od svojih gostiteljev in prijateljev. V prtljažniku minibusa ni bilo dosti prostora, zato smo morali nekateri imeti prtljago kar v notranjosti. Čeprav je bil minibus, je bil zelo udoben. Pot od gostujoče šole do letališča v Varšavi je bila kar dolga, ker gradijo novo avtocesto in je promet oviran.  Med vožnjo nismo imeli težav in na letališče smo prispeli varno. Po oddaji prtljage in varnostnem pregledu smo se čez nekaj časa vkrcali v letalo in odleteli proti Ljubljani. Ko smo prispeli na Ljubljansko letališče, nas je tam že čakal minibus. Pripeljal nas je pred šolo in ko smo se poslovili drug od drugega, smo šli domov. Skupaj smo, kljub slabemu vremenu, preživeli nepozaben teden.

                                                                                                                                                       Gal Dular, 8. a

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 1)