Select Page

Na OŠ Loka Črnomelj se je 26. 2. in 27. 2. 2015 izvajala 8. Mednarodna kiparska kolonija mladih, ki sem se je udeležila tudi jaz. Vse skupaj nas je bilo 38 iz Slovenije, Hrvaške in Srbije. Nekateri so prespali v dijaškem domu ali pri družinah. Na voljo si bile štiri delavnice: inštalacija (umeščanje likovnih form v notranji prostor), keramika (oblikovanje male plastike iz gline), montažna plastika (oblikovanje kiparskih tvorb z montažo) in pa lesna (oblikovanje likovne forme iz lesa). Tema kolonije pa je bilo VELIKO ČUDO.

Prvi dan smo se vsi zbrali na začetni proslavi, nato pa se razdelili po delavnicah. Jaz sem se udeležila lesne delavnice. Naš mentor je bil Jiři Bezlaj. Bilo pa je tudi nekaj pomočnikov, ki so nam pomagali, če si potreboval pomoč. Jaz sem se odločila, da bom naredila NLP. Imela sem par težav pri izdelavi, ampak na koncu sem bila zadovoljna s svojim izdelkom.

kolonija 2015 1  kolonija 2015 2

Naslednji dan smo samo še dokončali naše izdelke in se pripravili na končno razstavo. Ta dva dneva sta bila zelo dobra izkušnja,prav tako pa sta bila zabavna. Kolonijo smo končali s končno proslavo in razglasitvijo najboljših udeležencev po delavnicah in skupnega zmagovalca. Velika zmagovalka je postala Džina Fortun iz OŠ Vinica.

kolonija 2015 3  kolonija 2015 4

Špela Sintič, 9. b

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)