Select Page

TEDEN RKZa uvod v Teden RK smo pripravili radijsko uro ob mednarodnem dnevu RK. Organizirali nabiralno akcijo Košarico RK v šoli in vrtcu Gumbek. Zbrane prehrambene in higienske artikle namenjene socialno ogroženim posameznikom in družinam smo predali KORK Dolenjske Toplice. Znova se je izkazalo, da v našem okolju zmoremo in želimo darovati. Veseli smo pomoči pri izpolnjevanju humanitarnega poslanstva RK.
Učence 1.ab razreda so obiskale aktivistke KORK Dolenjske Toplice, jim predstavile delovanje organizacije ob zloženki/zgodbici Križem kapica. Vsak učenec je dobil darilo. Z učenkami krožka RK smo se udeležile prikaza oživljanja in prve pomoči v Novem mestu. Učenci so nastopili s kulturnim programom na prireditvi Srečanje starejših občanov KORK Dolenjske Toplice ter poskrbeli za šopke travniških cvetlic v vazah na mizah jedilnice.
V tednu RK so učenci dobili še več informacij o delovanju, pomenu organizacije RK. Seznanjali so se z načeli RK in kako jih udejanjamo. Dobili so možnost, da tudi preko iger-vaj spoznajo, kako načela zaživijo v praksi. V zadnjem času smo bili večkrat v situacijah, ko je prihajalo do preverjanja temeljnih načel RK med ljudmi. Nesreče, ki se dogajajo zahtevajo hiter odziv in pomoč. Ko je na preizkušnji medsebojna solidarnost, sočutje humanost, se pokaže, da jih premoremo dovolj tudi v našem okolju.
 
Jožica Erjavec, mentorica krožka RK

 
 
 
 

 

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)