Select Page

TOPLIŠKO JABOLKOUčenci in učitelji podaljšanega bivanja OŠ Dolenjske Toplice smo se odzvali na povabilo organizatorjev na že tradicionalno prireditev TOPLIŠKO JABOLKO. Ustvarjali smo na temo jabolka. Uporabili smo odpadno embalažo, oblačila in različen likovni material. Poiskali smo ideje, nato pa rezali, lepili, barvali, oblikovali in šivali. Nastali so zanimivi izdelki: jabolka iz plastenk, blaga, testa, kavnih vrečk, drevo iz kartona in tulca, strašilo-čarovnica na metli, lutka Binček iz oblačil in obutve učencev, šal z napisom Topliško jabolko in slike jabolk različnih tehnik. Razstavo teh izdelkov smo pripravili v 1. nadstropju KKC-ja.

 

V ponedeljek, 15.10.2012, pa smo si po kosilu ogledali razstavo našega ustvarjanja, razstavo jabolk in še drugih jesenskih plodov. Videli smo, kako se iz jabolk naredi jabolčni sok, degustirali različne vrste jabolk, sodelovali v anketi o tem, koliko jabolk pojemo, katere vrste jabolk poznamo, ali radi in kako pogosto pijemo jabolčni sok ter zapisali svoje ideje za slogan prireditve.

Naš namen je bil, da učenci spoznajo in prepoznajo različne vrste jabolk po videzu in okusu. Spoznajo jabolka iz našega domačega okolja. Seznanili so se, da je sadje-jabolko zelo koristno za zdravje. Spoznali so in preskusili jabolko, kot sok in krhelj. Slišali so, da je jabolko, ki ni škropljeno in je pridelano na ekološki način, manj lepo na pogled, vendar je bolj zdravo za telo. Videli so razstavo svojih izdelkov, ki je polepšala prireditev in posamezniki so ponosno pokazali, kaj so izdelali.

Učenci so z veseljem pili sok, jedli jabolka in krhlje. Jesensko vreme nam je še polepšalo dan s sončnimi žarki. Hoja iz šole na prireditev in nazaj je bila koristna za telo in tako smo povezali zdravo prehrano, gibanje, vljudno obnašanje-bonton ter branje in pisanje z ZŽS, eko šolo in BIP-som.

V soboto, 13.10.2012, pa je z nastopom na otvoritvi Topliškega jabolka, sodelovala otroška folklorna skupina OŠ Dolenjske Toplice z mentorico Miroslavo Hrovat.

                                                                 JOŽICA ERJAVEC, učiteljica 3. skupine podaljšanega bivanja

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)