Select Page

Po letu premora smo učitelji in učenci OŠ Dolenjske Toplice pripravili novo predstavo SOVICA OKA. Predstava je nastala v dobrem mesecu dni in glede na vaše odzive takoj po premieri, nam je dobro uspelo. K njenemu nastanku je pripomogel tim učiteljev in vzgojiteljic, v katerega je vsak od nas pridal kamenček svoje ustvarjalnosti. Ob tem poudarjamo, da so scenarij za igro, plese in glasbo avtorsko delo članov tima, ter da smo pridobili dovoljenje za pripravo predstave od avtorice Svetlane Makarovič, kar si štejemo v veliko čast. Avdicija, ki smo jo pripravili za učence, je odkrila nekaj novih igralskih upov, na katere računamo tudi v prihodnje.

In kakšna je vsebina predstave? Ste že kdaj imeli občutek, da si želite narediti nekaj čisto drugače, kot ostali? V predstavi Sovica Oka s svojimi prijatelji raziskuje svet “na drugi strani”, kjer se srečuje z različnimi čustvi. V njej zajček premaga svoj strah, lisica začuti srčnost nad zvitostjo, račka pa uspe Oko prepričati o nevarnosti vode.

Predstava je kombinacija igre, plesa in petja, kar nam tradicionalno pričara posebno odrsko vzdušje, hkrati pa omogoči, da se na njem lahko dokažejo učenci različnih sposobnosti in talentov. Bistvo predstave se vsekakor povezuje z vsebinami, ki smo vam jih v tem šolskem letu že želeli sporočiti. Skupaj z mladimi igralci smo ugotovili, da je včasih potrebno, da se na lastnem “perju” prepričaš, da je tisto, kar te učijo starši, dobro in da smo za svoja dejanja odgovorni sami.

                                                                                                                                             mag. Urška Bučar

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)