Select Page

V četrtek, 14. 3. 2013, je v veliki svetniški dvorani na novomeškem Rotovžu potekal 23. otroški regijski parlament na temo Odraščanje. Mladi parlamentarci, bilo jih je 28, so zastopali skoraj 14.000 osnovnošolcev iz 42. osnovnih šol iz 21-ih občin širše dolenjske regije.

V plenarnem delu so se lotili nekdaj tabu teme. Danes so parlamentarci na veliko spregovorili o težavah, ki jih povzroča odraščanje, koliko jih pri tem usmerjajo starši, koliko se jim na poti v dobrem in slabem učitelji, koliko se zavedajo nevarnosti interneta in socialnih omrežij in ne nazadnje kako lahko odraščajo tudi drugačni med vrstniki.

Mladi trdno stojijo za stališči, da pri odraščanju še kako potrebujejo dobre starše in prijatelje, ki jih peljejo v ta čas, ki je najtežje v življenju vsakega posameznika.

Na koncu so izmed vseh, ki so se najbolj izkazali kot govorniki, izbrali sedem delegatov, ki bodo zastopali dolenjsko regijo na vseslovenskem parlamentu, ki bo v ponedeljek, 8. aprila.

Po mnenju organizatorja društva Mojca so bili letošnji parlamentarci najbolj prodorni in zgovorni, zato je bilo med njimi zelo težko izbrati najboljše.

Za naslednji parlament so predlagali teme: Samopodoba pri mladih, Moj prijatelj ter Mladi in šport. Če bodo te teme izbrane, pa bodo odločili otroci iz vse Slovenije.

                                                                                          Dejan Žnideršič, prof.

(Skupno 51 obiskov, današnjih obiskov 1)