Select Page

IMG 0303V ponedeljek smo se že ob štirih zjutraj odpeljali iz Dolenjskih Toplic do zagrebškega letališča. Od tam smo poleteli v Frankfurt, nato pa presedli na drugo letalo, do našega končnega cilja, Gdanska. Na letališču smo se dobili s skupino iz Nemčije in se z avtobusom odpravili do hotela, kjer smo se namestili v zelo lepe sobe.

V Gniewinskem kulturnem centru smo imeli uradni začetek projekta. Med seboj smo se spoznali preko družbenih iger, ki so jih organizatorji pripravili za nas. Ob osmih je bil čas za večerjo. Po večerji smo imeli na razpolago še uporabo savn, bazena, fitnesa, biljarda, bowlinga, kar smo v torek z veseljem izkoristili.

V torek smo se odpeljali v Gdansk in si ogledali največje znamenitosti, ogledali pa smo si tudi izdelavo nakita in ostalih izdelkov iz jantarja, ki smo jih nato lahko tudi kupili. Kasneje smo imeli še nekaj časa, da smo pregledali trgovine s spominki. Sledilo je kosilo v bližnji restavraciji, za konec pa smo se ustavili še v nakupovalnem centru.

Naslednji dan smo v bližnji vasi Nadole ogledali muzej na prostem, kjer smo pekli kruh, izdelovali glinene lončke in tkali. Kosilo smo imeli pri naših gostiteljih na šoli v Kostkowu, nato pa smo odšli še na ogled nekoč zasebnega mesta Wejherovo. Za še lepši dan smo po večerji s turško skupino odšli na bowling.

V četrtek, predzadnji dan našega obiska, pa smo imeli malo bolj naporen urnik – obiskali smo šolo v Kostkowu, si ogledali učilnice in videli, kako pri njih poteka pouk, učenci pa so nam razkazali še ostale kotičke po šoli. Medtem ko so imeli učitelji sestanek o projektu, smo imeli učenci športne dejavnosti – med sabo smo se pomerili pri štafetnih igrah, igrali nogomet, košarko in odbojko. Za kosilo smo se vrnili v šolo in lahko smo poizkusili tradicionalne poljske jedi, ki so jih pripravili učenci, pripravili pa so nam tudi lonce, ki smo jih barvali.

 

Okoli 13h smo se odpravili do peščene plaže, kjer so se nekateri kopali, se igali igre z žogo, predvsem pa uživali v izletu na morje. Na poti nazaj v hotel smo se ustavili pri ogromnem stolpu, od koder smo imeli čudovit razgled na pokrajino okoli  nas. Po večerji smo prisluhnili tradicionalni poljski glasbi. Jutri pa nas čaka še slovo od vsake skupine in zaključek druge mobilnosti. 

Povezava do predstavitve.

Eva Bobanar, Petra Sintič, 9. a

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)