Select Page

DSCN2627Zbuditi smo se morali zelo zgodaj, kar je bilo zelo težko. Ob 8h smo morali biti na avtobusni postaji dekliške šole, kjer nas je čakal dvonadstropni avtobus, s katerim smo se odpeljali proti Münchnu. Na poti do Münchna smo videli tudi mednarodno letališče. Peljali smo se mimo nogometnega stadiona Allianz Arena, kjer domuje nogometni klub FC Bayern, univerz, trgovin …

Ustavili smo se pri dvorcu Nymphenburg, kjer smo opazovali labode in druge živali. Povzpeli smo se na stolp cerkve Sv. Petra, od koder se nam je odprl razgled na celo mesto. Ogledali smo si tudi hudičevo stopinjo v cerkvi Frauenkirche. Sprehodili smo skozi angleški vrt, kjer smo opazovali sprehajalce s svojimi hišnimi ljubljenčki. V mestu je na vsakem trgu božična tržnica. Nekatere predstavljajo stare rokodelske obrti, druge pa izdelke, ki jih izdelujejo lokalni obrtniki.

V mestu je veliko veleblagovnic, eno izmed njih smo tudi obiskali. Iz nje smo odšli z veliko lažjo denarnico, a z nekaj spominki. Dan se je končal z večerjo v majhni vaški restavraciji. V času večerje smo veselo klepetali z učenci z drugih šol.

Ko sem prišla domov k svojim gostiteljem, sem bila že zelo utrujena, zato sem hitro zaspala.

Tanja Topić, 9. a

(Skupno 28 obiskov, današnjih obiskov 1)