Select Page

Pred nami je bil zadnji dan tabora. Šli smo proti kraški jami Kobiljači. Pot nas je vodila ob Kolpi, po najbolj južni peš poti v Sloveniji. Nekaj časa smo hodili čez travnike, večino časa pa po gozdu. Med potjo smo si poiskali leskove palice za peko hrenovk. Nekaj nas osmarjev je dobilo v nošnjo polena za močnejše bicepse. Med potjo smo se osvežili pri studencu večne mladosti. Bomo videli čez nekaj let, ali je deloval.

Po šestih kilometrih smo prispeli do majhne vasice Breg, v kateri živita le dva osemdesetletna zakonca. Vzeli smo čelade in šli do jame. To je vodna jama. Vstopili smo v manjših skupinah, s svetilkami in šli okoli 15 m daleč do potočka. V jami smo videli netopirje.

Po obisku jame smo odšli do prostora za piknike. Naredili smo si ogenj in naostrili palice. Osmarji smo se znašli kot jamski ljudje. Zdrobili smo si kamne in naredili bruse za palice. Ko je bil ogenj ravno pravšnji, smo napičili hrenovke in jih spekli.

Pečene hrenovke hop v žemlje in siti smo se podali na dolgo pot nazaj.

Vikend je bil super. Rabili pa bi še enega, da bi se naspali. Noči sta bili bolj kratki (ha, ha, ha). Kdor ni bil z nami, si je sam kriv.

Mark Sajevec, 8. a

Predviden odhod avtobusa iz Radencev v Dolenjske Toplice je ob 13.45, vožnja pa traja dobro uro.

(Skupno 90 obiskov, današnjih obiskov 1)